SOLARFIX LOW
#1 montage console voor PV-panelen

Consoles gefixeerde systemen

Op zoek naar de meest betrouwbare en bewezen montage console voor PV-panelen dan is de Solarfix Low de enige juiste keuze. Dit verankeringspunt voor Zonnepanelen is al sinds 2010 gelanceerd op de markt, is op vele projecten en locaties in Nederland gemonteerd en bewezen een betrouwbare keuze te zijn.

Download

MECHANISCH VERANKEREN VAN ZONNEPANELEN
Zonnepanelen monteren op lichte dakconstructies, grote hoogte of schuine daken met dakbedekking of in gebieden met hoge windbelasting? Dan is de Solarfix Low als montage console voor PV-panelen de beste en juiste keuzen. Het Solarfix Low ballastvrije montagesysteem veranker je rechtstreeks aan de dakconstructie. Hierdoor is het mogelijk om geen ballast te gebruiken, of te kiezen voor een hybride systeem bestaande uit deel gefixeerde panelen en deels geballaste panelen.

Het spreekt voor zich dat hoge kwaliteit, duurzaamheid en uitstekende sterkte-eigenschappen van deze bevestigingspunten een absolute must is. Daarnaast is een hoge mate van kennis en expertise nodig om voor ieder project de meest optimale oplossing te kunnen bieden. Dit alles wordt gecombineerd in de Solarfix Low. De Solarix Low is gemaakt uit hoogwaardig aluminium en kan snel en eenvoudig worden bevestigd op daken met een hout- of staalplaatconstructie door middel van speciale dakschroeven of een tuimelanker. Voor betonnen dakconstructies kan gebruik worden gemaakt van een betonanker. De lengte van de schroeven of ankers kan worden afgestemd op de dikte van het isolatiemateriaal.

Dakconstructies
Voor werkelijk alle typen dakconstructies is er een solide en geteste bevestigingsmethode beschikbaar om de Solarfix Low of Solarfix Steel te fixeren.
Denk hierbij aan :

-betonnen dakvloeren;
-kanaalplaatvloeren;
-gasbeton dakvloeren;
-houten dakconstructies;
-metalen dakconstructies;
-metalen dakplaten.

Alle bevestigingsmethoden zijn getest en vastgelegd door de notified body DEKRA Exam GmbH, een wereldwijd bekende instantie.

Trekkrachten Solarfix Low
Ontdek de kracht van de Solarfix Low! Alle geregistreerde horizontale- en vertikale trekwaarden door DEKRA Exam GmbH op verschillende dakconstructies, isolatie typen, isolatiediktes en bevestigingsmethodieken, zijn vastgelegd in een heldere Applicatiematrix. Hierbij is het enkele Solarfix verankeringspunt getest, zonder ingewerkt te zijn met dakbedekkinbg en zonder meerdere punten met elkaar te verbinden. Het zijn dus zuivere waarden van het verankeringspunt! Deze waarden zijn beschikbaar gesteld aan de meest bekende fabrikanten van frames van PV-panelen, te weten Van der Valk Solar Systemen, Esdec en Sunbeam. Als fabrikant kunnen zij als geen ander een gedegen legplan op basis van volledige fixatie of als hybride systeem uitwerken. Op die wijze bent u verzekerd van een solide plan !

Waterdichtheid gegarandeerd
De Solarfix Low is volledig type dakbedekking onafhankelijk. Voor alle typen dakbedekking is de Solarfix Low perfect waterdicht in te werken. In geval van PVC daken is er een PVC cover beschikbaar. De aluminium Solarfix Low montage console is probleemloos waterdicht te integreren op een EPDM- of Bitumen dakbedekking. Maar ook voor meer exotische dakbedekkingen biedt Eyecatcher een waterdichte oplossing.

Waterdicht inwerken Solarfix Low

Voordelen Solarfix Low en Solarfix Steel op een rij
-Géén ballast op het dak
-Géén vuilophoping
-Vrije doorstroom van water
-Warmte regulering achter panelen
-Zeer snelle montage
-Volledig waterdicht in te werken
-Montage bovenop de dakbedekking
-In combinatie met lijn-/en railsysteem
-Stormvast verankerd
-Brede ronde onderzijde zorgt voor goede drukverdeling op dakbedekking en isolatie
-Past perfect op alle typen PV-frames

Toepassingsgebied
-Schuine warme daken
-Platte daken
-Beton en Kanaalplaatvloer
-Gasbeton
-Staal
-Hout

Certificeringen Notified Bodies
-Waterdichtheid getest en gecertificeerd door TÜV Rheinland conform EN-1253
-Fixatiemethoden getest en gecertificeerd door DEKRA Exam GmbH

Solarfix in combinatie met VanderValk frames en zonnepanelen