Dakinspecties vooraf plaatsing PV-panelen
bepaal de conditie van het dak

Deskundige dakinspecties

Voordat er een besluit kan worden genomen over het aantal te plaatsen zonnepanelen, is eerst een grondige dakinspectie nodig. Deze inspectie maakt duidelijk of het dakbedekkingssysteem geschikt is voor zonnepanelen. Er wordt beoordeeld of het isolatiemateriaal de druk van zonnepanelen kan dragen en of de resterende levensduurverwachting van de dakbedekking in lijn is met het aan te brengen zonne-energiesysteem.

Download

Wat wordt er gecontroleerd?
Voorzieningen
Op het dak aanwezige voorzieningen worden geïnventariseerd. Er wordt gekeken naar beschadigingen aan de voorzieningen en of ze correct ingewerkt zijn.

Dakbedekkingsconstructie
De dakbedekkingsconstructie wordt visueel en bouwfysisch beoordeeld. Er worden een insnijdingen in de dakbedekkingsconstructie gemaakt. Daarnaast behoort laboratoriumonderzoek tot de mogelijkheden.

Onderconstructie
De onderconstructie wordt niet door de dakinspecteur beoordeeld, maar door een constructeur. Er moet berekend worden hoeveel draagkracht het dak heeft, rekening houdend met permanente en variabele belasting.

Overige aspecten
Weerstand tegen windbelasting.

Risico bij werken op hoogte.

Ook wordt de huidige isolatiewaarde bepaald.

De huidige energietransitie kan betekenen dat u snel en precies inzicht wilt in de situatie en staat van uw bedrijfspand. En dan met name het dakvlak of dakvlakken. U stelt zich hierbij wellicht de volgende vragen:

-Is er op dit dakvlak bruikbare ruimte voor zon pv systemen en zo ja, hoeveel ruimte precies?
-Is er schaduwvorming en wat is de impact op het rendement van de panelen?
-Is er sprake van warmtelekkage en waar zou isolatie op het dak verbeterd kunnen worden?

Maar het kan ook zijn dat u wilt weten of er op het dak beschadigingen te zien zijn na bijvoorbeeld een storm, of wanneer u de oorzaak van lekkage zoekt:

-Wat is de status van mijn zon pv systeem?
-Is mijn pv systeem veilig te bereiken en te inspecteren door monteurs?

U wilt in dit soort situaties betrouwbare data hebben waarop u uw juiste vervolg beslissing kan nemen. Eyecatcher kan u snel en efficiënt van dienst zijn met een hoge kwaliteit dak inspectie op iedere hoogte en locatie. Uiteraard kunnen wij ook dakdekkers werkzaamheden en reparaties voor u uitvoeren. Neem vandaag nog contact met ons op !