MOBIELE VALBEVEILIGING
inzetbaar van project naar project

Mobiele Valbeveiliging

Eyecatcher Solar Support stelt vast dat risico’s bij het werken op hoogte nog altijd worden onderschat. Volgens cijfers van de Europese Unie komen er dagelijks personen dodelijk ten val overal in Europa bij het uitvoeren van hun werkzaamheden op hoogte. Opvallend is dat de meeste ongelukken plaats vinden in het gebied tot 9 meter hoogte. Op deze relatief lage hoogtes voelen we ons kennelijk veiliger en zijn we minder voorzichtig. Dit valse gevoel van veiligheid zorgt ervoor dat we de risico’s verkeerd inschatten. Eyecatcher heeft een programma aan mobiele valbeveiliging, welke hiervoor de ultiem veilige en doordachte oplossingen biedt voort komend uit grondige research.

Download

DAKRANDBEVEILIGING MET MINIMAAL BENODIGDE RUIMTE
Zijn er binnen uw uit te voeren projecten werkgebieden op dakvlakken die tijdelijk beveiligd moeten worden tegen vallen, dan bent u ook hiervoor bij Eyecatcher Solar Support op het juiste adres.

Zo hebben wij bijvoorbeeld in eigen huis een nieuw tijdelijke dakrandbeveiliging ontwikkeld ,welke een zeer korte dak drager heeft van slechts 60 cm. Hierdoor is het mogelijk om eventueel extra rijen panelen te plaatsen. Wij weten uit ervaring dat een te lange dakdrager een hindernis is voor diverse werkzaamheden. Ook is ons nieuwe tijdelijk hekwerk in ‘no time’ opgebouwd. Met slechts een simpele beweging is het operationeel.

Belangrijk om te weten is dat dit nieuwe hekwerk op alle onderconstructies te monteren is. Zo maakt een separate voetplaat het mogelijk om dit tijdelijke hekwerk ook te monteren op licht hellende steeldeck dakconstructies.

SPECIFICATIES
Afstand staanders : H.o.h. gemiddeld 1 meter
Hoekverbindingen : Niet vereist, klemverbinding beschikbaar
Leuningen : aluminium lengtes 3000mm, diameter 50mm
Basisstaander : Opklapbaar met eenvoudige ophefbare pal
Ballast : Betonblok 23 kg – 3 per 3 meter segment
Conform : NEN EN ISO 13374 klasse A, EN14122 -3
Keuringinstantie : TÜV Nederland

Neem vandaag nog contact op voor een vrijblijvende prijsopgave voor huur of koop.

Tijdelijke Dakrandbeveiliging QuickFix

ANKERPUNT BOVEN IN DE LUCHT
De X1250 Mobile Grabber biedt de oplossing voor het veilig werken op lagere hoogtes tot circa 10 meter. Werkplekken waar permanente valbeveiliging niet aangebracht kan of mag worden zijn nu wel veilig in te richten met dit mobiele valbeveiliging systeem. Absoluut uniek en ongeëvenaard in zijn soort! Volledig getest en gecertificeerd conform de Europese Norm EN-795. Voor zwakke dakconstructies waar PV systemen aangebracht moeten worden zeer geschikt om doorvalgevaar tegen te gaan. Tijdens het gebruik van de Mobile Grabber geen vervelende positioneringslijnen die vervelend ergens achter kunnen blijven haken en hinder opleveren bij de gebruiker.

UNIEKE EIGENSCHAPPEN X1250 MOBILE GRABBER
• Snelle en flexibele inrichten veilige werkplek;
• Direct vanaf grondniveau aangelijnd;
• Eenvoudige werkwijze;
• Grote mate van bewegingsvrijheid (valfactor nul);
• Geen inbreuk of schade aan het dak en-of gebouw;
• Elektrisch verrijdbaar en in-/uitklapbaar;
• Voorzien van accu en oplaadunit;
• Optioneel oplaadbaar middels zonnepaneel;
• Systeem voor valgevaar;
• Beveiligd tegen doorvalgevaar;
• Optioneel uit te rusten met reddingsunit;
• Gecertificeerd conform EN-795:2012 type B.

Neem vandaag nog contact op voor een vrijblijvende prijsopgave.